Rafting Tara – svetska rafting destinacija koju morate posetiti

Rafting Tara je dobro poznata svetska rafting destinacija koju morate posetiti obavezno, ukoliko to već niste ranije učinili.

Naime, kada govorimo o nezaboravnom avanturističkom iskustvu, jedno od najupečatljivijih mesta koje će vas ostaviti bez daha jeste reka Tara. Poznata kao “suza Evrope” zbog svoje kristalno čiste vode, ova divlja reka teče kroz jedinstveni kanjon, gradeći spektakularne prizore.

Tara je svetski poznata destinacija za rafting koja rafterima pruža senzacionalnu i potpuno autentičnu priliku za upoznavanje njenih neukrotivih brzaka i bukova. Ako tražite uzbudljivo iskustvo, koje će vas povezati sa prirodom i priuštiti vam snažnu dozu adrenalina, rafting Tara je pravi izbor za vas.

Divlja lepota reke Tare osvaja na prvi pogled. Tara je deo Nacionalnog parka Durmitor i jedno od najlepših prirodnih obeležja Crne Gore. Njen put počinje u planinskim visoravnima Komova na severozapadu Crne Gore, gde se formira od dve rečice Opasanice i Veruše.

Tokom svog putovanja, ova gorska lepotica teče kroz neverovatne predele, uključujući i drugi najdublji kanjon na svetu – kanjon Tare. Impresivna litica koja se izdiže preko 1300 metara iznad nivoa reke ostavlja posetioce bez daha i pruža nestvaran pogled na netaknutu prirodu.

Rafting Tara je svetska rafting Meka i doživljaj koji se pamti za ceo život. Kombinacija spektakularnih pejzaža i uzbuđenja brzaka čini ga neodoljivom avanturom za sve ljubitelje prirode i adrenalina. U zavisnosti od vodostaja i sezone, Tara pruža različite nivoe izazova za rafting.

U proleće, kada se sneg i led otapaju, brzaci postaju ekstremniji i zahtevniji, privlačeći iskusne raftere iz celog sveta. Letnji i jesenji meseci donose nešto mirnije vode, što čini rafting pogodnijim i za početnike i decu. Bez obzira na to koji period izaberete, rafting Tara garantuje uzbudljivo i jedinstveno iskustvo.

Rafting Tara nije rezervisan samo za avanturiste i iskusne raftere, već i za one bez iskustva, kao i za sve generacije.

RAFTING TARA I OČARAVAJUĆA FLORA I FAUNA

Rafting Tara je prilika i da vidite kako izgleda očaravajuća flora i fauna ovog jedinstvenog područja. Okolina Tare predstavlja stanište mnogih retkih i endemskih vrsta, što je čini rajem za ljubitelje prirode.

Kanjon Tare, poznat po svojim bujnim šumama, dom je raznih vrsta drveća, poput: bukve, jasena, cera, breze i crnog jasena. Posebno su upečatljiva stabla četinara, među kojima se izdvaja crni bor.

Crni borovi daruju jedinstven šarm kanjonu, ukorenjujući svoje vene na gole stene iznad provalije. Najpoznatije mesto gde ova stabla formiraju drevni šumski pejzaž je kanjonska oblast zvana Crna Poda. Ova regija, označena kao strogo zaštićeni prirodni rezervat, dom je borovima koji se uzdižu do 50 metara visine i mogu biti stari i do 400 godina.

Raznoliki teren kanjona dom je i utočište za mnoge divlje životinje, uključujući divokoze, srne, divlje svinje, vukove, lisice i medvede. Posetioci, takođe, mogu uočiti veličanstvene orlove kako lete iznad kanjona. Reka Tara vrvi od riba, uključujući: lipljene, pastrmke, skobalje, mladice i klijene. Ova prelepa i ekološki bogata oblast predstavlja očaravajuću sliku prirodnog izobilja.

Tara je proglašena za rezervat biosfere od strane UNESCO-a, čime je zaštićena kao jedno od najvrednijih prirodnih bogatstava sveta.

Rafting centri na Tari imaju posebnu ulogu u očuvanju ove prelepe reke i njenog okruženja. Kroz edukaciju i sprovođenje održivih praksi, cilj je da se očuva divlja lepota Tare i omogući budućim generacijama da uživaju u njoj.

RAFTING KAMP RAJSKA RIJEKA

Rafting kamp Rajska Rijeka nije običan kamp, već pravi izvor autentičnog rustičnog ugođaja sa modernim udobnostima. Ovaj kamp pruža čist, komforan smeštaj sa pristupačnom i raznolikom ponudom aranžmana. U njemu vas dočekuju vrhunski stručnjaci i gostoprimljivi i srdačni domaćini.

Skiperi u kampu Rajska Rijeka su licencirani stručnjaci sa impresivnim iskustvom na divljim vodama. Poseduju međunarodne sertifikate izdate od Internacionalne Rafting Federacije – IRF. Zahvaljujući njima, Tara rafting postaje nezaboravno i bezbedno iskustvo, puno uzbuđenja.

Rafting Tara podrazumeva i upotrebu adekvatne opreme. U kampu Rajska Rijeka, oprema je profesionalnog kvaliteta, uključujući čamce i sve neophodne elemente za učesnike: neoprensko odelo, neoprenske čizme, kacigu, veslo i pojas za spasavanje.

Nakon adrenalinske avanture, sledi opuštanje u kampu, uz domaće specijalitete, rakiju ili prirodne sokove. Kamp Rajska rijeka je poznat po pripremi autentičnih jela lokalne kuhinje, a jelovnik se može prilagoditi prema vašim željama. Poseta ovom kampu garantuje nezaboravno iskustvo Tara raftinga.

Rafting Tara i Rajska rijeka Vas čekajui! 

Kontaktirajte kamp putem broja +387 66 930 940, a možete im i pisati putem mail-a info@rajskarijeka.com

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment