Tara rafting – avantura svetskog renomea

Tara rafting, spektakularna avantura svetskog renomea, jedinstveno je Iskustvo koje ćete zauvek pamtiti kao jednu od najlepših i najdragocenijih životnih uspomena. I to je činjenica sa kojom su saglasni svi oni koji su se barem jednom spustili niz uzburkane vode ove moćne planinske reke.

Rafting na Tari vas vodi na putovanje kroz neke od najlatraktivnijih i najnepristupačnijih pejzaža Evrope. Zamislite kristalno čistu, smaragdnu reku koja se izvija kroz jedan od najdubljih i najlepših kanjona na svetu, okružena impresivnim planinskim vrhovima, ali i bujnim zelenilom. Tara teče kroz srce DurmitoraLjubišnjeSinjajevine i Bjelašnice. Presecajući divlje i surove planinske masive i bujne šumske predele, komponuje najlepšu prirodnu simfoniju pejzaža, boja i zvukova.

Nudeći nezaboravne trenutke u srcu netaknute prirode, Tara rafting privlači ljubitelje prirode i avanturiste željne uzbuđenja i adrenalina sa svih meridijana, što i ne iznenađuje kada znamo da je Tara zvanično svrstana među top 10 rafting destinacija u svetu.

Tara rafting  – ples u ritmu prirode

Kada priroda i avantura prepletu svoje čarolije, rađa se priča o jednom od najuzbudljivijih vodenih sportova na svetu, priča o Tara raftingu. Nestvarno lepa, divlja i nepredvidiva, reka Tara je više od nemirne i razigrane vodene površine – ona je pozornica na kojoj se odvija ples prirode i čoveka, ples prepun strasti, drame, adrenalina i uzbuđenja.

Svaki spust rekom Tarom je jedinstvena priča. Od trenutka kada se zakorači u čamac, posada postaje deo reke, njenih brzaka i ritmičkog šuma vode koji oslobađa dušu od svakodnevnih briga. Moćni bukovi, vodopadi i brzaci reke Tare izazivaju i testiraju veštine i hrabrost svakog raftera, pružajući tako rafting Tara avanturi dimenziju divlje igre sa prirodnim čudima.

Po međunarodnoj klasifikaciji stepena težine rafting voda, težina raftinga na Tari se kreće između III i V stepena, u zavisnosti od deonice reke, godišnjeg doba, vremenskih prilika i sezonskih promena u vodostaju. To znači da na Tari svako, od iskusnih ljubitelja ekstremnih sportova do porodičnih grupa, može pronaći svoj idealni nivo izazova.

Međunarodni ugled

Međunarodni ugled koji Tara rafting uživa potvrđuje i podatak da je na Tari čak dva puta, 2009. i 2022. godine, održano  Svetsko prvenstvo u raftingu. Oba puta je na takmičenje više od 20 zemalja sveta slalo svoje timove, te je Tara bila vodena arena u kojoj se za titulu i najbolji svetski plasman borilo gotovo 600 učesnika.

2008. godine, Tara je bila domaćin još jednog prestižnog međunarodnog takmičenja i tada je na njoj organizovan i održan Svetski kup u raftingu.

Tradicionalno, i brojna domaća i regionalna rafting takmičenja u različitim kategorijama se redovno održavaju upravo na Tari.

Pravi je trenutak da planirate svoju Tara rafting avanturu

Planiranje avanture na Tari nije tek odabir destinacije za izlet, odmor ili zabavu, već je to istovremeno odluka da se iskusi život u njegovom najsirovijem, najlepšem obliku. Bez obzira na to da li tražite beg od svakodnevnice ili želite da izazovete i testirate svoje granice, Tara rafting predstavlja izbor za nezaboravno putovanje u dubinu divljine i uzbuđenja.

Planiranje raftinga na Tari podrazumeva i biranje pravog trenutka za istraživanje ove reke. Svako godišnje doba nosi svoje specifične čari, ali, svako od njih garantuje avanturu svetskog renomea koja će ostati urezana u sećanju svakog učesnika spusta.

Kako sezona raftinga na Tari kreće već u rano proleće i traje do kasne jeseni, svaki period nudi drugačiji doživljaj i lepotu. Proleće donosi više vode, veću brzinu reke i veće brzake, što ga čini idealnim izborom za sve one željne prave adrenalinske avanture. Leto i jesen, nude toplije vreme, manju brzinu vode i manje ekstremne, al ii dalje uzbudljive uslove na reci, pa su to savršeni periodi za porodične odmore i dolazak raftera koji žele nešto blaže i mirnije iskustvo.

Pozivamo vas da se pridružite brojnim avanturistima koji su već otkrili magiju i lepotu ove jedinstvene reke. Pravi je trenutak da planirate svoju Tara rafting avanturu i zato, pozovite dobro poznati broj najboljeg rafting kampa Rajska rijeka i rezervišite avanturu za sebe i svoje najdraže!

Vidimo se na Tari!

+387 66 930 940 ili info@rajskarijeka.com

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment