Instalacioni kablovi

Da li znate šta su instalacioni kablovi i koja je njihova svrha? Prosto rečeno, kablovi su prisutni svuda u našim svakodnevnim aktivnostima i danas jednostavno život bez istih nije moguć, zato ćemo vam u nastavku objasniti šta su instalacioni kablovi i za šta ih najčešće koristimo. Generalno, kablovi za struju pripadaju kategoriji elektromaterijala koji su važni za naše funkcionisanje u bilo kom prostoru. Kablovi vrše funkciju prenosa strujne energije i mogu biti različitog tipa, kao što su instalacioni, savitljivi, samonoseći, silikonski, telefonski, kompjuterski, i drugi.

Instalacioni kablovi predstavljaju metalne žice različitog oblika poprečnog preseka, bez izolacije. Neizolovani provodnici prilikom proizvodnje premazuju se standardnim zaštitnim bojama da bi se mogla odrediti vrsta struje kao što su monofazna, trofazna i jednosmerna. Energetski izolovani provodnici ili instalacioni kablovi, upotrebljavaju se u elektroenergetskim električnim instalacijama za prenos električne energije od priključka na električnu mrežu niskog napona do potrošača, tačnije, prijemnika električne energije.

Instalacioni kablovi su zapravo žica koja se pravi od bakra ili aluminijuma, okruglog, užastog ili sektorskog preseka. Instalacioni kablovi punog preseka upotrebljavaju se kao instalacioni energetski provodnici. Provodnici užastog preseka mogu biti finožični i mnogožični. Finožični provodnici imaju veći broj žica manjeg prečnika, a upotrebljavaju se za pokretne prijemnike. Mnogožični provodnici imaju manji broj žica većeg prečnika i upotrebljavaju se kao instalacioni energetski provodnici.

Preko provodnika nanosi se sloj izolacije, koja se, zavisno od namene provodnika, izrađuje od različitih materijala poput termoplastične mase, PVC-a, polietilena, gume, impregniranog papira koji je otporan na vlagu ili od tekstila.

INSTALACIONI KABLOVI CENA

Ukoliko želite da odaberete kvalitet kada su instalacioni kablovi u pitanju, a da cena bude pristupačna i opravdana, predstavljamo vam kompaniju Mak Trade koja proizvodi kablove dugi niz godina i odavno su opravdali svoje povrenje kupcima. Sa velikim iskustvom i pažljivim istraživanjem potreba korisnika, kompanija Mak Trade tačno zna šta da vam ponudi i to po visokom kvalitetu, posebno kada su instalacioni kablovi u pitanju.

Na njihovom sajtu možete pronaći sve vrste kablova po sjajnim cenama i odmah ih možete kupiti na Mak Trade Online shop-u. Ono što možemo garantovati, jeste dugotrajnost i kvalitet svakog kabla iz ponude. Zahvaljujući dugogodišnjem radu i posvećenosti u poslu, Mak Trade online shop je mesto gde ćete uvek sa zadovoljstvom kupovati. Pored ponude instalacioni kablovi, možete pronaći bogatu ponudu rasvete, ventilatora, grejnih i rashladnih uređaja, itd.

Sve dodatne infomacije o ponudi možete dobiti putem broja 011/35-31-700 ili posetite Online Shop kompanije Mak Trade klikom na link ovde i pronađite najbolje kablove za vaš dom ili poslovni objekat.

T.Ž.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment